miercuri, 17 decembrie 2008

Un om de valoare Grigore Vladicescu

E important să putem afirma că nu am trăit viaţa în zadar, vreau să vă povestesc despre un om care şi-a dedicat viaţa familiei. Grigore Vlădicescu a fost un om deosebit, foarte sever, corect şi omenos. S-a născut în satul Recea, raionul Străşeni la 26 septembrie1953 într-o familie de oameni gospodari, din viţă de moşieri. La şcoală nu a avut posibilitatea ca să se manifeste, datorită situaţiei materiale precare şi din cauza mediului, dar a corectat acest lucru luptînd mult ca copii lui să obţină studii. La vîrsta de 16 ani vine în Chişinău îşi i-a permisul şi lucrează şofer pînă la sfîrşitul zilelor. La serviciu a fost mereu primul, i s-a oferit şansa să locuiască definitiv în Chişinău, dar el fiind un adevărat Patriot refuză şi îşi construieşte casă în satul natal, între timp s-a căsătorit, iar în mai 1979 i se naşte primul copil, Veaceslav. Acest băiat v-a fi şi unicul, deoarece în 1982 mai are o fată Natalia, iar în 1990 se naşte Elena. Odată creată Familia Vladicescu şi-a început activitatea intensă. În societate era dur, foarte direct şi corect, dar omenia, bunătatea şi lipsa viciilor îl făceau o persoană deosebită. Lupta mult ca familia lui să nu ducă lipsă de nimic, mai ales în perioada anilor 90, a fost destul de dificil însă el a reuşit să facă faţă. A avut mare curaj atunci cînd în 1990 a îndrăznit să ceară de la autorităţi pămîntul ce îi aparţine, ce-i drept l-a obţinut, dar a avut multe de îndurat! În general familia era ceva sfînt pentru el şi a insuflat acest sentiment şi copiilor lui dîndu-le o educaţie aleasă. A găsit calea spre inima copiilor săi şi i-a făcut să fie mîndri de numele ce-l poartă.

PS. Aştept istoriile voastre şi am să răspund cu plăcere la critici! Să ştiţi că a fost visul lui ca Vladiceştii să aibă un loc unde să poată să se întîlnească şi să discute, acest Blog este o mare parte rodul muncii lui.

Cetatenie

Stimati VLADICESCU,
am mai descoperit cativa purtatori ai acestui nume. Informatia pe care am gasit-o mi-a dat cateva idei. 
Este vorba ca am incercat sa vad ce este cu cererea mea de redobandire a cetateniei Romane. Am gasit un site: http://cetatenie.info.tm/ pe care se poate gasi o multime de informatii utile referitoare la redobandirea cetatenie romane de catre descendentii de drept ai fostilor cetateni romani care si-au piedut-o fara dreptul lor (mai exact prin ocupatie sovietica). Nu vreau sa intru in detalii istorico-politice dar vreau sa va spun ca pe acest site am gasit informatie super referitoare la mai multe persoane care poarta numele de Vladicescu. In afara de aceasta, valoarea acestei informatii mai este prin faptul ca acolo sunt expuse clar si parintii si buneii persoanei respective care au fost cetateni romani in perioada 1918-1940.  Astefel putem usor sa ne gasim rudele comune doar in baza acestei informatii. O alta informatie valoroasa este anul nasterii, locul nasterii si adresa acestor persoane daca doriti cumva sa luati legatura cu ei.  
Va dau exemplu mai jos prin informatia pe care am gasit-o despre mine, extrasa din Monitorul oficial al Romaniei:

Înregistrare apărută în Monitorul Oficial, partea a III-a

Nume Prenume:
Vlădicescu Veaceslav
Hotărâre guvern:
#
ediţie Monitorul Oficial:
nr. 780 din 2006-09-12
text plin:
7. VLĂDICESCU VEACESLAV, fiul lui Grigore (fiul lui Filip şi Tatiana, născută la 15.04.1912 în Recea) şi Olga, născut la data de 19 mai 1979 în localitatea Recea, judeţul Chişinău, Republica Moldova, cetăţean moldovean, cu domiciliul actual în Republica Moldova, Străşeni, Recea (16669/2003). (86.941)